Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Våra utbildningar

Räddningstjänsten Syd erbjuder utbildningar inom brandskydd och HLR- och första hjälpen. Utbildningarna fokuserar både på hur olyckor kan förebyggas och hur du ska agera om något inträffar. Det är värdefulla kunskaper som du kan ha nytta av både i din yrkesroll och privat.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska spridningen av covid-19 och utbildningarna genomförs tillsvidare endast på distans via Microsoft Teams. I nuläget erbjuder vi följande utbildningar:

  • Brandskyddsutbildning (enbart teori) 
  • Systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
  • Heta arbeten
  • Föreståndare brandfarlig vara

För mer detaljerad information är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vi arbetar för ett tryggt och säkert samhälle. Varje dygn, året runt genomför vi räddningsinsatser och hjälpinsatser av olika slag. Våra utbildningar är en viktig del av vårt uppdrag eftersom det ofta är någon annan än vi, kanske du, som är först på plats vid en olycka. Din insats kan vara avgörande.

Våra instruktörer har erfarenhet och kompetens som bara en räddningstjänst kan erbjuda. Med direkt insikt i hur olyckor uppstår och därmed också hur de kan förebyggas.  

Vi har kunskapen om hur man bygger upp ett bra brandskydd inom näringsliv, förvaltning och organisation. Alla arbetsplatser har olika förutsättningar. Vi kan anpassa innehållet i våra utbildningar efter verksamhetens behov så att utbildningen blir relevant just för er.

Efter en utbildning hos oss vill vi att ni ska känna er trygga med att ni kan omsätta era kunskaper i ett skarpt läge. Därför tycker vi det är viktigt att ni redan under utbildningstillfället får möjlighet att öva praktiskt.

Vi värdesätter ett bra och proffsigt bemötande från första kontakten till genomförd utbildning!

Mer information om våra olika utbildningar hittar du i undermenyn till den här sidan.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Räddningstjänsten Syds utbildningar

Telefon: 046-540 47 00

E-post: utbildning@rsyd.se