Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi klarade det! Vill du veta hur vi gjorde?

Räddningstjänsten Syd välkomnade hela räddningstjänstsverige till en lärandekonferens där vi delade med oss av erfarenheterna från det femåriga MSB-finansierade projektet ”Brandstation för alla”. Allt på Malmö Live 10-11 mars 2016.

Tack alla ni som deltog i Lärandekonferensen! Vi hoppas att du fick med dig äkta upplevelser från det motstånd som vi mött, de viktiga vändpunkter som vi sett och de lärdomar vi dragit.

”Passa på och njut, vi ska ta er tillbaka till framtiden”. Med dessa ord välkomnades deltagarna till Lärandekonferensen – Brandstation för allas projektavslutning. Konferensen bestod av tre delar; upplevelse, lärande och resultat och första dagen fokuserade helt på upplevelsedelen. I denna fick deltagarna vandra genom fyra rum och uppleva motstånd men också möjligheter.

Konferensens andra dag handlade om lärandet och resultaten från BFA och inleddes av Mats Berglund från enheten för räddningstjänst på MSB, som berättade kort om bakgrunden och syftet till uppkomsten av BFA. 
 
Deltagarna lyssnade också till Per Widlundh som pratade om vikten av att alla får tillgång till räddningstjänsten, hur vi måste kunna skapa rättvisa arbetsplatser och en räddningstjänst för alla. 
 
Resan genom BFA
Under förmiddagen redovisades BFA:s tre delprojekt i momentet Min resa genom BFA där gruppövningar varvades med diskussion och presentation av praktiska metoder. 
 
Utöver de tre delprojekten kunde deltagarna även lyssna på och delta i samtal med några av BFA:s medlemmar, som berättade om sina tankar och erfarenheter kring projektet.

Bild för - LarKonf2.jpg
Bild för - LarKonf4.jpg
Bild för - LarKonf3.jpg