Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - Skane-RC-Syd-2021-transp.png

Åstorp och Klippan ansluter sig till gemensam ledning av räddningsinsatser via Räddningscentral Syd

30 april, 2021, kl 12:55

Samarbetet mellan räddningstjänsterna i Skåne fortsätter att utvecklas och allt fler kommuner ansluter till Räddningscentral Syd (RC Syd). Från och med den 3 maj välkomnar vi även Räddningstjänsten Söderåsen. Det innebär att RC Syd nu samordnar den övergripande ledningen av räddningsinsatser för totalt 21 kommuner.

Anslutningen innebär att RC Syd nu kommer att ansvara för den övergripande ledningen av räddningsinsatserna i även i kommunerna Åstorp och Klippan.

– Att Söderåsen knyts till RC Syd ökar samverkansområdet och tillsammans blir vi bättre rustade att hantera de händelser som inträffar i våra kommuner, säger Mattias Sköld, tf. chef RC Syd.

Med räddningstjänsten Söderåsen tillkommer en ökning av händelser med cirka 750 händelser per år (RC Syd hanterar idag ca 15 000 händelser årligen).

Fakta om RC Syd
RC Syd drivs av Räddningstjänsten Syd (Malmö, Burlöv, Lund, Kävlinge, Eslöv) i samverkan med räddningstjänsterna i Lomma, Staffanstorp, Simrishamn, Sjöbo, Ystad, Tomelilla, Svedala, Skurup, Trelleborg, Vellinge, Landskrona, Svalöv, Höör, Hörby, Åstorp och Klippan.

Räddningscentralen är placerad på brandstationen i Hyllie i Malmö.

För ytterligare information
Mattias Sköld, tf. chef RC Syd, Räddningstjänsten Syd, 046-540 46 97
Kent Naterman, räddningschef, Räddningstjänsten Söderåsen, 042-641 01