Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningscentral Syd växer med Landskrona och Svalöv

10 december, 2019, kl 09:49

Räddningscentral Syd (RC Syd) utökas genom ett nytt avtal med räddningstjänsterna i Landskrona och Svalöv. Avtalet gäller från och med den här veckan.

RC Syd drivs av Räddningstjänsten Syd i samverkan med Lomma, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge och Ystad. Nu utökas ansvaret för övergripande ledning av räddningsinsatser till att även innefatta Landskronas och Svalövs geografiska område.

– Med fler resurser att fördela och nyttja kommer vi att bli ännu starkare på att leverera snabba och effektiva räddningsinsatser. Det är väldigt positivt för Landskrona och Svalöv men också för invånarna i våra övriga kommuner, säger Ulrika Lindmark, ställföreträdande räddningschef på Räddningstjänsten Syd.

Ledningen sker från brandstationen i Hyllie i Malmö, där även SOS Alarm bedriver verksamhet. Med tillkomsten av Landskrona och Svalöv kommer RC Syd att öka antalet hanterade händelser med cirka 1000 per år. Inför expansionen har förstärkning av bemanningen genomförts, bland annat med ett extra larmbefäl dagtid.

För ytterligare information:

Ulrika Lindmark
046-540 4675

Karta över RC Syds medlemmar