Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - DSC_0160.JPG

Räddningstjänsten Syd skickar personal till skogsbränderna i Gävleborgs län

19 juli, 2018, kl 09:19

Klockan 8.30 idag åkte personal från Räddningstjänsten Syd norrut tillsammans med personal från Räddningstjänsten i Trelleborg, SÖRF, Räddningstjänsten Skåne Nordväst och Räddningstjänsten i Kristianstad. Två personer från Räddningstjänsten Syd är redan på plats i Gästrikland.

- Räddningstjänsterna i Skåne har fått en begäran från räddningstjänsten i Ljusdal och Länsstyrelsen i Gävleborg, säger inre befäl Gustaf Sandell.

Räddningstjänsten Syd kommer att bistå med släckningsarbete ute i terrängen samt med ledningsresurser för att förstärka räddningsledningen på plats. Skåne samordnar resursförstärkningen från Skåne, Blekinge och Kronoberg. Personal som åkte på torsdagen kommer tillbaka till Skåne på söndag, när nästa grupp åker norrut för att lösa av på plats.

- När vi får en förfrågan om förstärkning av detta slag är det sjävklart att vi ställer upp. Ingen räddningtjänst kan klara att hantera en händelse av detta slag och det är viktigt att vi hjälps åt. Samverkan mellan organisationer och regioner är viktigt för att kunna hantera stora och komplexa insatser som skogsbränder. Det har inte varit svårt att hitta personal som vill åka, många vill vara med och hjälpa till. Beslutet att skicka personal till Gävleborg påverkar inte Räddningstjänsten Syds egen beredskap, säger ställföreträdande räddningschef Ulrika Lindmark.