Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten Syd och Brandskyddsföreningen uppvaktar två personer för rådigt ingripande

12 september, 2018, kl 15:30

Michael Palmgren och Anna Särnblad Hansson ingrep i samband med en olycka vid Ribersborgsstranden. Nu uppmärksammar Räddningstjänsten Syd och Brandskyddsföreningen Skåne deras insats.

Maj 2018. Personalen på Marint kunskapscenter vid Ribban i Malmö ser något långt ute i vattnet när de kokar kaffe. Michael Palmgren och Anna Särnblad Hansson springer och hämtar kikare. De ser då att en vattenskoter har havererat och en person ligger förmodligen i vattnet. De larmar SOS och springer sedan ut på bryggan utanför och lyckas få kontakt med en mindre motorbåt som är på väg förbi. Michael kallar in båten till bryggan och följer med denna ut. De kör ut till de nödställda som visar sig vara två personer. De lyckas få upp dem i båten och kör in med dem igen till bryggan där ambulans och räddningstjänst väntar.

De två på vattenskotern saknade flytväst och endast en av dem hade en tunn våtdräkt. Utan Michael Palmgren och Anna Särnblad Hansson på Marint kunskapscenter kunde utfallet av olyckan blivit något helt annat. De observerar personen i vattnet och agerar direkt.

När: 13 september klockan 09.15
Var: Skånsk Brandskyddsdag, MSB Revinge
Hur: Uppvaktning på scen. Representanter från Räddningstjänsten Syd och Brandskyddsföreningen delar ut diplom, blommor och gåva. 
Kontakt på plats: Rosie Strand 0730-79 15 74