Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stanna inne när Urd drar in över Skåne

26 december, 2016, kl 22:05

Stormen Urd har dragit in över Skåne och SMHI beräknar att den håller i sig fram till 07 imorgon. Vi på Räddningstjänsten Syd uppmanar alla att hålla sig inomhus för att undvika att träffas av omkringflygande föremål. Det är stor risk för skador på byggnader, nedfallande träd och dylikt och därmed även störningar på vägnätet och järnvägen.

Stormen kommer att medföra starka vindbyar i hela Skåne och längs västkusten upp mot Göteborg. Det ligger för närvarande fyra olika vädervarningar som berör Skåne:

-       Klass 2 varning för mycket kraftiga stormvindar i hela Skåne, med vindbyar om 25-29 m/s

-       Klass 2 varning för mycket högt vattenstånd i Öresund norr om Öresundsförbindelsen med nivåer om 130-160 cm över medelvattenståndet.

-       Klass 1 varning för lågt vattenstånd söder om Öresundsförbindelsen med nivåer om 70-90 cm under medelvattennivån.

-       Klass 1 varning för kulingvindar i Öresund med vindbyar om 15-20 m/s.

Vi på räddningstjänsten har ökat vår beredskap med personal i räddningscentralen för att kunna ta hand om ett ökat antal ärende. Även beredskapen på våra stationer har setts över.

SMHI beräknar att vindarna kommer att avta under tisdagsmorgonen då även vattenståndet kommer att gå tillbaka till normala nivåer.

Följ gärna händelseutvecklingen i lokala medier.                     

Nyttiga länkar för uppdaterad information:

http://www.svt.se/nyheter/live/live-stormen-urd

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6596349

www.smhi.se

www.skanetrafiken.se

www.eon.se