Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu utbildar vi hela Dalby!

3 maj, 2016, kl 13:36

Den 9 maj startar den sjätte upplagan av Räddningstjänsten Syds koncept ”Utbilda en hel by". En satsning för öka dalbybornas kunskap om att förebygga och förhindra olyckor – och kunna göra något om olyckan ändå skulle inträffa.

Under en vecka utbildar vi skolelever, förskolebarn och seniorer i brandskydd. Vi gör hembesök för att informera och ge råd om hur du skyddar ditt hem mot brand. Veckan avslutas med en trygghets- och säkerhetsdag som är öppen för alla. I år fokuserar vi på Dalby i Lunds kommun.

 

Detta händer under veckan

Den 9-13 maj utbildar vi elever på Nyvångskolan och Skrylleängsskolan samt på förskolorna Mandelblomman och Hagen.

Informationstillfällen för seniorer arrangeras
Måndag 9 Maj på Eginogården
Tisdag 10 Maj på Träffpunkten för seniorer, Dalby.

Onsdag 11 maj arrangeras en säkerhetsdag för eleverna på Skrylleängsskolan i samarbete med Polisen och Svenska livräddningssällskapet.

Fredagen 13 maj avslutar vi veckan med en trygghets- och säkerhetsdag för alla i Dalby.
Tid: 15-18.
Plats: Dalby Centrum

Träffa räddningstjänsten, polisen, hemtjänsten, livräddningssällskapet, sotarna och Föreningarnas hus. Prova att släcka en brand med brandsläckare och brandfilt, lär dig hjärt-lungräddning, hur du eldar rätt i din eldstad och lär dig mer om vattensäkerhet. Du får också lära dig mer om första hjälpen och vad du ska göra om du är först på en olycksplats. Du kan också prova några av brandmannens arbetsuppgifter.

Besök Träffpunkten för seniorer där du kan gå vår tipsrunda, träffa hemtjänsten och boka ett hembesök. Vi bjuder på kaffe och fika.

Mer om arrangemanget
Arrangemangen genomförs i samarbete med Lunds kommun, Polisen, Sotningsväsendet i Lund, Svenska Livräddningssällskapet, Föreningarnas Hus och SPF Seniorerna Dalbybygden.

”Trygg i Dalby” har Räddningstjänsten Syds koncept ”Vi utbildar en hel by” som utgångspunkt och genomförs för sjätte året i rad. Sedan starten 2011 har programmet utvecklas vidare varje år efter lokala förutsättningar, behov och önskemål. (Tidigare år: Säker i Stångby 2011, Trygg och säker i Oxie 2012, Trygg i Löberöd 2013, Trygg i Burlöv 2014 och Trygg i Furulund 2015.)

Bild för - trygg i dalby A4_Webbaffisch.jpg