Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu utbildar vi hela Furulund!

18 maj, 2015, kl 11:03

Välkommen till Idrottsplatsen i Furulund på fredag 15 -18. Då avslutar vi ”Trygg i Furulund”, en satsning för öka furulundsbornas kunskap om att förebygga och förhindra olyckor – och kunna göra något om olyckan ändå skulle inträffa.

Denna vecka utbildar vi hela Furulund i brandskydd och avslutar med ett event på idrottsplatsen tillsammans med Kävlinge kommun, Polisen, Ambulansen, Sotarna, Furulunds IK, KKB, Kyrkan med flera.

Den 19-20 maj blir det information och utbildning på alla förskolor och skolor, brand- och säkerhetsutbildning för äldre, handikappomsorg och ensamkommande flyktingbarn, med mera. Som avrundning arrangeras ett prova på-event för hela Furulund fredagen den 22 maj. En rad olika aktiviteter anordnas på Idrottsplatsen under eftermiddagen.

”Trygg i Furulund” har Räddningstjänsten Syds koncept ”Vi utbildar en hel by” som utgångspunkt och genomförs för femte året i rad. Sedan starten 2011 har programmet utvecklas vidare varje år efter lokala förutsättningar, behov och önskemål. (Tidigare år: Säker i Stångby 2011, Trygg och säker i Oxie 2012, Trygg i Löberöd 2013 och Trygg i Burlöv 2014.)

Program
18 maj - 22 maj  Brand och säkerhetsutbildningar på dagcentraler Pilgården och Ligustern, på Lackalänga förskola, Nya Dala förskola och Ljunggårdens förskola samt på Lackalänga skola och Ljungenskolan.

Fredag den 22:e maj, klockan 15-18 På fredagen klockan  för att prova på, möta, titta, lära och fråga. Räddningsfordon och medarbetare från räddningstjänsten finns på plats och besökare kan prova att släcka en brand med brandsläckare och brandfilt, spruta vatten på koner, lära sig hjärt-lungräddning, lära hur man eldar rätt i sin eldstad, provsitta polisbilar och brandbilar, få veta hur man utbildar sig inom räddningstjänstyrken och mycket mera. Dessutom kommer Flammy, Brandskyddsföreningens kramvänliga maskot på besök!