Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Följ oss

Du kan följa Räddningstjänsten Syd på flera olika kanaler.

Webbplatsen

Vår webbplats rsyd.se uppdateras löpande med nyheter, information, olycksförebyggande tips, goda råd – både för dig som privatperson eller har en verksamhet av något slag.

Här hittar du också fakta om hur man söker jobb hos oss och om olika karriärvägar inom räddningstjänsten, om vår vision och våra mål, organisationen i stort, hur vi arbetar och om våra värdefrågor.

På första sidan publiceras aktuella räddningstjänstlarm från SOS Alarm. Detta sker med några minuters fördröjning för eventuell nödvändig borttagning av sekretessbelagda uppgifter.

Du kan också följa pressmeddelanden härifrån och vi länkar vidare till våra sociala medier.

Twitter

På vårt Twitter-konto puffar vi för olika nyheter, berättar om verksamheten, ger förebyggande råd och tips, med mera.

Räddningscentral Syd (RC Syd) har ett Twitter-konto där inre befäl uppdaterar om pågående insatser i räddningsområde Syd, som vi tillhör tillsammans med andra räddningstjänster. Det är enbart i informationssyfte och de har inte möjlighet att svara på frågor via Twitter.

Facebook

På vårt Facebook-konto berättar vi mer om oss och vad som är på gång, ger förebyggande råd och tips med mera. I dagligt bruk använder vi inte Facebook för information och kommunikation om olyckor. Skulle det däremot inträffa en allvarlig olycka som kan få stor påverkan på samhället använder vi Facebook för att svara på frågor och ge råd.

Instagram

Via vårt Instagram-konto kan du ta del av vår vardag i bilder!

LinkedIn

På karriärsajten LinkedIn hittar du oss som Räddningstjänsten Syd.

Youtube

På vår YouTube-kanal publicerar vi lite längre filmklipp.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden

Du kan få senaste nytt direkt till din e-postadress genom att prenumerera.