Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tre personer visar upp sina medaljer

Sex personer uppmärksammas för rådigt ingripande

28 maj, 2021, kl 13:09

Räddningstjänsten Syd och Brandskyddsföreningen Skåne har tilldelat sex personer ur allmänheten utmärkelsen ”Rådigt ingripande” för deras insatser vid två olika händelser.

Susanne Fras, Dag Eckersten, Eva Hultbäck och Anna Harrysson (ej med på bilden ovan) tar emot utmärkelsen efter en händelse i Flädie i oktober 2020, då en man drabbades av hjärtstopp. Genom ett gott samarbete och omedelbar insats med hjärt- och lungräddning och hjärtstartare lyckades de fyra rädda livet på mannen.

– Deras proffsiga agerande räddade ett liv. Det var en fantastisk insats. Om fler hade vågat och kunnat göra som dem, så hade fler liknande händelser slutat lyckligt, säger Mikael, styrkeledare på Räddningstjänsten Syd som nominerade de fyra för utmärkelsen.

André Thomsson och Sofie Mårtensson tilldelas ”Rådigt ingripande” efter en lägenhetsbrand i Furulund i december 2020. När de körde förbi huset uppfattade de att det brann och stannade genast för att ingripa. Genom att larma 112, få ut lägenhetsinnehavaren från den branddrabbade bostaden och varna övriga boende, påverkade de ett händelseförlopp som annars kunde fått allvarliga konsekvenser.

– Det känns bra att ha hjälpt till. Man vet inte hur det kunde ha slutat om vi inte hade gjort något, säger Sofie Mårtensson.