Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - 190819_bli-raddningspersonal-i-beredskap.jpg

Prova på jobbet som räddningspersonal i beredskap

19 augusti, 2019, kl 10:42

Att vara deltidsbrandman, eller räddningspersonal i beredskap som det heter, är ett livsviktigt uppdrag. Nu kan du prova på jobbet under en lärorik och spännande dag!

Vi öppnar upp stationen i Löberöd och ger dig en möjlighet att lära dig HLR, testa utrustning och prata med oss om hur det är att arbeta som räddningspersonal i beredskap.

Tid: Lördagen den 28 september, 09:30–13:00
Plats: Brandstationen Löberöd, Löparegatan 1

När du anmäler dig samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter för att kunna kontakta dig inför prova på-dagen. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter. 

Frågor
Kontakta oss på provapa@rsyd.se vid frågor.

Brandman på deltidsstation – så funkar det

Den som arbetar som brandman på en av våra deltidsstationer är i beredskap – hemma eller på jobbet var tredje eller fjärde vecka. Du utrustas med personsökare och när den larmar har du runt 5 minuter på dig att komma till brandstationen, byta om och vara på väg med ett räddningsfordon till olyckan. Med andra ord så måste du bo eller arbeta inom cirka 5 minuter från en av våra deltidsstationer.

Beredskap innebär att du lämnar din ordinarie arbetsplats vid larm. Du behöver ha en överenskommelse med din huvudarbetsgivare om detta. Uppdragen varierar och kan handla om allt från bränder och trafikolyckor till att ge första hjälpen. 

Räddningstjänsten Syd sträcker sig över fem kommungränser och finns i Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Den operativa verksamheten består av sex heltidsstationer och sex deltidsstationer. Deltidsstationerna ligger i Burlöv, Eslöv, Genarp, Kävlinge, Löberöd/Revinge och Veberöd.