Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - RiBtest.jpg

Visst kan du bli brandman!

14 september, 2016, kl 14:03

Lördagen den 8 oktober kan du som vill arbeta som räddningspersonal i beredskap testa våra fystester på Sats Entré i Malmö. Anmäl dig redan idag!

Testet startar 13.00 på lördag den 8 oktober.

Vi svarar gärna på frågor om hur det är att arbeta som räddningspersonal i beredskap (RiB) och hur testet gå till.


Du kan också fylla i en intresseanmälan så tar vi kontakt med dig.


Att göra en insats i samhället

Som räddningspersonal i beredskap (RIB) är du i beredskap – hemma eller på jobbet var tredje eller fjärde vecka. När larmet går har du runt 5 minuter på sig att komma till brandstationen, byta om och vara på väg med ett räddningsfordon till olyckan. Räddningspersonal i beredskap måste därför bo eller arbeta inom cirka 5 minuter från en av våra deltidsstationer.

Att arbeta som RIB innebär en mängd fördelar samtidigt som de gör en viktig insats i samhället. Räddningspersonal i beredskap får t.ex. en omfattande utbildning i räddningstjänst där även sjukvård ingår. De är en del av ett arbetslag med gott kamratskap och en fin laganda.

Räddningstjänsten Syd sträcker sig över fem kommungränser och finns i Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Den operativa delen består av sex heltidsstationer och sex RiB-stationer. Deltidsstationerna ligger i Burlöv, Eslöv, Genarp, Kävlinge, Löberöd/Revinge och Veberöd.

Läs mer om  att arbeta som räddningspersonal i beredskap.