Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - Sportlov1.jpg

Spännande sportlov på brandstationen

26 februari, 2016, kl 12:56

Tack alla ni som kom och besökte våra brandstationer i Malmö, Lund och Eslöv på sportlovet! Vi hoppas att ni hade lika roligt som vi.

På station Centrum i Malmö kunde besökarna kunde testa en hinderbana med luftpaket och slanghäckar, lära sig HLR och titta in i brandbilarna.
Den som ville kunde även testa de olika momenten i våra fystester. I tvätthallen fick man spruta vatten på koner. Det blev även en uppvisning där styrkan visade hur vi arbetar vid en trafikolycka. Mycket uppskattat av både små och stora besökare.

I Eslöv bjöds publiken på en dramatisk uppvisning där en tröja började brinna under grillkvällen. Det hela slutade lyckligt tack vare en snabb insats med en brandfilt. 
Polisen var också på plats med polishunden Viska som snabbt letade rätt på en misstänkt brottsling. På plats fanns även två polishästar. Efter uppvisningen fylldes vagnhallen snabbt av nyfikna besökare som testade att åka på stången och provsatt brandbilen.

På Station Lund höll det på att gå illa för Bussiga Bodil som råkade somna utan att släcka det levande ljuset. En långfingrad tjuv klättrade in, stal Bodils pengaburk och välte ljuset så att det började brinna. Som tur är kom Flammy förbi och hjälper henne att larma 112 och göra en första insats med pulversläckaren. Allt slutade lyckligt när räddningstjänsten släckte branden, ambulansen tog hand om Bodil och polisen fångade in tjuven med hälp av publiken. 
Under dagen fanns det möjlighet att prova larmställ, hjälm och lufttuber, släcka en liten brand och att gå en rundtur på stationen.

Bild för - Sportlov4.jpg
Bild för - Spoertlov3.jpg
Bild för - Sportlov5.jpg
Bild för - Sportlov2.jpg