Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - bildbrand870.jpg

Med anledning av bilbränderna i Malmö

12 augusti, 2016, kl 13:48

Vi i räddningstjänsten jobbar fokuserat och målmedvetet för att få ned antalet bränder och andra olyckor i samhället. Det gör vi på bred front med olika förebyggande åtgärder. I stort ser vi en minskande trend av bränder inom Räddningstjänsten Syds område (kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö) både vad gäller bostadsbränder och utomhusbränder.

De senaste veckornas kraftiga ökning av antalet bilbränder i Malmö är därför oroväckande. De medför inte bara upplevd otrygghet, utan givetvis både problem och kostnader för de som på olika sätt drabbas.

De flesta av bränderna har inträffat kvälls- och nattetid mellan 21.00 och 05.00 med en jämn fördelning under veckans alla dagar. Bränderna har skett utomhus i flera olika områden i Malmö – till exempel Nydala, Lindängen, Hyllie, Södra Innerstaden, Augustenborg, Persborg, Hermodsdal, Sorgenfri, Rosengård och Kirseberg. Det har inte förekommit några personskador och vi har lyckats förhindra omfattande brandspridning. Majoriteten av bränderna är enligt vår bedömning anlagda.

- En ökande trend av bilbränder är en både allvarlig och oroande utveckling, säger Ulf Nilsson, produktionschef vid Räddningstjänsten Syd. Vi bevakar detta dygnet runt, och jobbar vidare både operativt/räddande och med olika förebyggande aktiviteter tillsammans med fastighetsägare, polisen och stadsområdena.

För att förhindra brandspridning underlättar det att fastighetsägare agerar förebyggande. Till exempel att man håller rent från brännbart material kring sina parkeringsområden och byggnader, samt att sopcontainers placeras korrekt och töms regelbundet.

Ser du något misstänkt som kan ha med bilbränder att göra – tipsa polisen på tel 11414.

 

Foto: Patrick Persson