Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - Solskenshistoria.jpg

Hembesök - en metod som gör skillnad

13 juni, 2016, kl 14:55

Instruktör Sonja Adzic berättar om ett möte som gjorde skillnad.

Jag träffade Marianne på Seniormässan i Malmö och vi bestämde att jag skulle komma på hembesök så snart som möjligt då hon var osäker om hon hade någon brandvarnare hemma. Maken hade gått bort och det var han som skötte det tekniska, sade hon.

Det visade sig att Marianne bor ensam i ett drygt 300 kvm stort hus - utan en enda brandvarnare. Jag hittade bara några gamla fästen i taket så jag placerade ut 3 provisoriska brandvarnare varav den ena fick vila på en kristallkrona som inte längre är i bruk.

Marianne har nyligen fått kommunens trygghetslarm så en rekommendation om brandvarnare kopplad till befintligt larm kändes som den bästa lösningen för henne, i kombination med spisvakt. 

Efter samtal med biståndshandläggaren beslutades att hon skulle få flera brandvarnare kopplade till trygghetslarmet. En dag senare etablerade jag kontakt med arbetsterapeuten i kommunen som skulle prioritera ett hembesök med syfte att hjälpa henne fylla i ansökningsblanketten om spisvakt, samt se över ytterligare anpassningar i hemmet som Marianne så gärna ville få och var i behov av.

Marianne kommer själv att investera i en brandfilt som hon ska ha i närheten av spisen om olyckan skulle vara framme. Det finns aldrig några garantier för att det inte ska brinna, men nu är i alla fall risken att hon skadas allvarligt eller omkommer i en brand kraftigt reducerad.

/Sonja Adzic, instruktör/verksamhetskoordinator

PS. Marianne heter egentligen någonting annat.

 

Är du eller någon du känner också i behov av ett hembesök? Läs mer och boka ett besök. 

Vi erbjuder även anpassade hembesök för dig som behöver ett individanpassat brandskydd. Här kan du läsa mer om anpassade hembesök.