Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - Öresundsbron870.jpg

Beredskapsövning stänger Öresundsbron

11 oktober, 2016, kl 14:41

Imorgon kväll, den 12 oktober genomförs en beredskapsövning på Öresundsbron. Med anledning av övningen kommer bron att vara stängd för motorvägstrafik mellan kl. 20.00 och 23.00. Tågen kommer att gå med något reducerat antal avgångar.

Varje dag passerar närmare 20 000 motorfordon Öresundsbron. Antalet tåg är nästan 200 på ett dygn. Kraven på säkerheten är hög, och Øresundsbro Konsortiet, olika myndigheter samt tågoperatörer arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla sitt beredskaps- och krisarbete.

Som ett led i det arbetet genomförs beredskapsövningen på förbindelsen. Syftet med övningen är att säkra att beredskapen, avseende exempelvis planering, kännedom om förbindelsens tillgänglighet och utrymningsvägar, är tillräckliga för att kunna hantera en olycka. Övningen kommer, förutom personal från räddningstjänster, myndigheter samt Øresundsbro Konsortiet, att omfatta cirka 100 statister. 

Ett begränsat antal representanter för media kommer att följa övningen.

Tågtrafiken
Reseplaneraren på Skånetrafiken är uppdaterad med aktuella avgångar, så resenärer uppmanas se där vilka tåg som går.

Övrig information
Mer information finns på respektive hemsidor hos nedanstående operatörer och myndigheter, liksom på www.oresundsbron.com

 

Foto: Pressbild Öresundsbron