Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - Furulund1_870.jpg

Vi utbildar en hel by för femte året i rad

11 maj, 2015, kl 14:19

I år utbildar vi hela Furulund i Kävlinge kommun.

I maj satsar Räddningstjänsten Syd och Kävlinge kommun stort på att utbilda och informera om trygghet och säkerhet i Furulund.  Då arrangeras ”Trygg i Furulund” för  öka furulundsbornas kunskap om att förebygga och förhindra olyckor – och kunna göra något om olyckan ändå skulle inträffa. 

Från mitten av april och fram till den 22 maj gör Räddningstjänsten Syd extra hembesök i villor, radhus och lägenheter för att informera om brandskydd i hemmet. Under vecka 21 genomförs själva informations- och utbildningssatsningen i Furulund.

Den 19-20 maj blir det information och utbildning på alla förskolor och skolor, brand- och säkerhetsutbildning för äldre, handikappomsorg och ensamkommande flyktingbarn, med mera. Som avrundning arrangeras ett prova på-event för hela Furulund fredagen den 22 maj. Enrad olika aktiviteter anordnas på Idrottsplatsen under eftermiddagen.

”Trygg i Furulund” har Räddningstjänsten Syds koncept ”Vi utbildar en hel by” som utgångspunkt och genomförs för femte året i rad. Sedan starten 2011 har programmet utvecklas vidare varje år efter lokala förutsättningar, behov och önskemål. (Tidigare år: Säker i Stångby 2011, Trygg och säker i Oxie 2012, Trygg i Löberöd 2013 och Trygg i Burlöv 2014.)

Program 20 april - 17 maj  Räddningstjänsten gör hembesök i Furulund.

18 maj - 22 maj  Brand och säkerhetsutbildningar på dagcentraler Pilgården och Liguisten, på Lackalänga förskola, Nya Dala förskola och Ljunggårdens förskola samt på Lackalänga skola och Ljungenskolan.

Fredag den 22:e maj, klockan 15-18 På fredagen klockan  för att prova på, möta, titta, lära och fråga. Räddningsfordon och medarbetare från räddningstjänsten finns på plats och besökare kan prova att släcka en brand med brandsläckare och brandfilt, spruta vatten på koner, lära sig hjärt-lungräddning, lära hur man eldar rätt i sin eldstad, provsitta polisbilar och brandbilar, få veta hur man utbildar sig inom räddningstjänstyrken och mycket mera. Dessutom kommer Flammy, Brandskyddsföreningens kramvänliga maskot på besök!