Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu söker vi en vikarierande ekonomiassistent

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv.

Vad erbjuder vi?
Räddningstjänsten Syd ger dig möjlighet att växa i din professionella roll samtidigt som du utvecklas som människa. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare som ständigt arbetar för att vara en inkluderande organisation. Hos oss arbetar du nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer stödja och få stöd av. Du får verka i en arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Du har tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet, möjlighet till fler lediga dagar genom semesterväxling med mera.

Ekonomifunktionen arbetar övergripande med både redovisning, budget och rapportering och där vi arbetar supporterande gentemot distrikt och enheter inom Räddningstjänsten Syd. Gruppen består av fyra medarbetare, en ekonomichef, en controller, en ekonom och en ekonomiassistent. Vi söker nu en ekonomiassistent för vikariat med start så snart möjligt.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent i Räddningstjänsten Syd erbjuds du att arbeta i en position där din service och kunskap kommer att vara eftertraktad i hela vårt förbund. Du kommer att ha många kontakter i hela vår organisation samt externt med våra leverantörer och kunder och andra samverkanspartners. Du kommer att vara delaktig i ekonomigruppens övergripande arbete utifrån din erfarenhet och kompetens.

Du kommer arbeta i Unit4 Business World med kund- och leverantörsreskontran, fil- och banköverföringar, löpande redovisning, kontroller, felhantering, uppföljningar och avstämningar. I arbetsuppgifterna ingår också påminnelser och krav avseende kundreskontran. Du kommer att vara kontaktperson gentemot vår systemleverantör Unit4 och vår fakturaväxel InExchange samt Intrum gällande inkasso. Du fungerar även som ett stöd för verksamheten i frågor gällande fakturahantering, attester, användaradministration och systemadministration.

Kvalifikationer

För att arbeta i rollen som ekonomiassistent ska du ha en gymnasial ekonomiutbildning alternativt yrkeshögskoleutbildning inom aktuellt område. Vi vill också att du har ett par års erfarenhet av hantering av kund- och leverantörsreskontra och elektroniska fakturahantering.

Som person drivs du av ordning och reda. Du är strukturerad och trivs att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra och är bra att prioritera. Du har en hög serviceförmåga, tror på de kunskaper du har och delar gärna med dig av dessa. Du har en förmåga att se ekonomiarbetet ur ett helhetsperspektiv. Då du huvudsakligen arbetar i olika typer av IT-system med bland annat filöverföringar ser vi att du behöver vara kunnig och intresserad inom det området. Det är meriterande om du arbetat i Unit4 Business World.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Visstidsanställning vikariat dock tom längst september 2024.

Omfattning:   Heltid 100%

Tillträde: maj månad eller enligt överenskommelse.

 

Kontakt

Anders Brodin
Ekonomichef
0734-472613
anders.brodin@rsyd.se

(Under v 13 hänvisar vi vänligen eventuella frågor till hrsupport@rsyd.se)

Kontakt till fackliga organisationer kan förmedlas via HR, hrsupport@rsyd.se.

 

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning (vikariat) fram till som längst september 2024.  Tjänstens omfattning är 100 %. Du kommer att arbeta dagtid måndag – fredag, flextid tillämpas. Placering är för närvarande på vår brandstation i centrala Malmö. Tillträde maj månad eller överenskommelse.


Vänligen inkom med din ansökan snarast, dock senast den 4 april 2023. Vi tillämpar löpande urval under ansökningsperioden.


I denna rekrytering vill vi inte att du bifogar något personligt brev, istället ber vi dig besvara de urvalsfrågorna i ansökan så utförligt som möjligt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Välkommen med din ansökan här!