Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - BM-rekrytering.jpg

Timavlönad brandman

Vill du bli en av oss och arbeta för ett säkrare samhälle? Sök då tjänsten som timavlönad brandman till Räddningstjänsten Syd med stor möjlighet till tillsvidareanställning!

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Syd är ett räddningstjänstförbund för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi är en samhällspartner som bidrar till våra medborgares trygghet genom att arbeta med social hållbarhet, kunskap för den enskilde och samverkan med våra kommuner. Om olyckan ändå sker är vi där och gör allt vi kan.

Arbetsuppgifter

I det skadeavhjälpande arbete som sker dygnet runt tar du och dina kollegor er an allt ifrån bränder, drunknings- och trafikolyckor. Ni kommer även agera vid ras- och stormskador, kemolyckor och farliga utsläpp.

Hur funkar det att arbeta som timanställd-/avlönad i Räddningstjänsten syd?
Som timanställd blir du inkallad när behov uppstår och placeras ut på något av våra distrikt. Arbetstiderna för timavlönade brandmän är antingen dagtid 08.00-17.30, natt 17.30-08.00 eller dygn över helger 08.00-08.00.

Du har en gruppchef som fungerar som kontaktperson och ansvarar för dig som timanställd. Beroende på tidigare erfarenhet anpassas introduktionen för dig som ny timanställd. Introduktionen är inplanerad i början av 2022.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd examen från minst en utav följande utbildningar:

- Skydd Mot Olyckor (SMO)
- Brandman heltid
- RD 1 kompetens inom Räddningstjänsten Syd RiB verksamhet

B-körkort är ett krav. Om det blir aktuellt med tillsvidareanställning krävs att C-körkort tas på egen bekostnad inom 6 månader.

Du kommer att träffa och hantera människor i olika situationer och behöver därför ha god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du har ett arbetssätt som är inkluderande, vilket bland annat präglas av att du tar ansvar för att skapa delaktighet.

Du har en god fysisk förmåga och uppmuntrar dina kollegor i deras arbete. Vår förväntan är att du tar ansvar för din egen kompetensutveckling samt bidrar till andras utveckling. Du är lösningsfokuserad och kan omvandla teoretisk kunskap till praktiskt handlande.

Vi arbetar ständigt med att förbättra arbetet kring hur vi på ett effektivt sätt tar tillvara på och utvecklar medarbetarnas kompetenser samt att uppmuntra olikheter i tankesätt och perspektiv. Vi värdesätter därför just dina unika egenskaper och bakgrund och väljer aktivt att inte specificera fler krav på egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Timavlönad

Ansökan

Ansök senast den 2021-10-31 och svara utförligt på frågorna i ansökningsmallen och skicka med eller fyll i CV, däremot behöver du inte skicka med personligt brev. Intervjuer och tester kommer genomföras i slutet november. Introduktionsutbildning kommer att ske i januari 2022. Ansök här.

Kontakt

Ulf AnderssonGruppchef0734-485122 ulf.andersson@rsyd.se
Maria EkbergBemanningskoordinator0708-818780 maria.ekberg@rsyd.se
Kontaktuppgifter till fackliga företrädare förmedlas via Susanna Elmros 0708-389989

Övrigt

Du ska vara simkunnig och kunna visa upp intyg för lägst Guldbojen vilket får vara max 1 år gammalt och ha godkänd synskärpa enligt krav för körkortsbehörighet C. Rullbandstest 250 W 5,6 km/h (8 graders lutning) ska ha genomförts med godkänt resultat inom 6 månader.
Intyg för lägst Guldbojen, rullbandstest samt intyg för synskärpa ska vara bifogade i dina ansökningshandlingar.

Arbets-EKG, drogtest enligt vår Alkohol- och drogpolicy kommer att genomföras för de sökande som blir uttagna till introduktionsutbildning.

Vid god lämplighet och i takt med att behov uppstår i organisationen finns stor möjlighet till tillsvidareanställning.