Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ledningsoperatörer

Trivs du med problemlösning under högt tempo? Är du en god ledare och kommunikatör? Då kan du vara en av våra nya ledningsoperatörer.

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi är en samhällspartner som bidrar till våra medborgares trygghet genom att arbeta med social hållbarhet, kunskap för den enskilde och samverkan med våra kommuner. Om olyckan ändå sker är vi där och gör allt vi kan.

Räddningscentralen ansvarar för utalarmering och övergripande ledning av räddningsinsatser i 21 av Skånes 33 kommuner. På räddningscentralen arbetar inre befäl, larmbefäl och ledningsoperatörer tillsammans för att stödja pågående räddningsinsatser och leda resurserna i området. Vi arbetar med utalarmering av räddningsresurser, beredskapsplanering, kommunikation till allmänhet och media vid inträffade olyckor och samverkan med andra aktörer i det skadeavhjälpande arbetet. Nu behöver vi fylla på med ledningsoperatörer, så väl för tillsvidareanställning som för vikariat under föräldraledighet.

Räddningstjänsten Syd ger dig möjlighet att växa i din professionella roll samtidigt som du utvecklas som människa. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare som ständigt arbetar för att vara en inkluderande organisation. Hos oss arbetar du nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer att stödja och få stöd av. Du får verka i en arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Du har tillgång till gym på våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet och möjlighet till fler lediga dagar genom semesterväxling.

Arbetsuppgifter

Som ledningsoperatör inom Räddningstjänsten Syd tar du del av inkommande 112-samtal och stödjer den hjälpsökande med råd, larmar ut lämpliga resurser och stödjer pågående insatser. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka och tillsammans med dina kollegor driva förbättringar. Du kommunicerar via RAKEL, telefoni och videotelefoni och söker den information som krävs för att stödja insatsen. Arbetet innebär många samverkanskontakter, som exempelvis SOS Alarm, Region Skåne, Trafikverket och Polismyndigheten. Du kommer att arbeta tillsammans med larmbefäl och inre befäl som hanterar den övergripande ledningen av förbundets och anslutna räddningstjänsters räddningsinsatser.

Tjänsterna innebär skifttjänstgöring enligt särskilt schema. Periodvis kan tjänsten komma att omfatta dagtidstjänstgöring med uppdrag som exempelvis utvecklingsarbete eller utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som brandman eller befäl inom kommunal räddningstjänst (heltid eller RiB) eller operativ erfarenhet från annan blåsljusorganisation. Alternativt dig med erfarenhet av utalarmering av räddningstjänst eller annan blåljusverksamhet.

För att fungera i rollen som ledningsoperatör behöver du vara inlyssnande, snabbtänkt och ha förmåga att göra snabba och väl avvägda bedömningar. Har du också en förmåga att strukturera och planera ditt arbete samt en god datorvana, så kommer dina förutsättningar för att lyckas i tjänsten att vara goda. Räddningstjänsten Syd arbetar ständigt med att förbättra arbetet kring hur vi på ett effektivt sätt tar tillvara på och utvecklar medarbetarnas kompetenser samt att uppmuntra olikheter i tankesätt och perspektiv. Vi värdesätter därför just dina unika egenskaper och bakgrund och väljer aktivt att inte specificera fler krav på egenskaper.

Du har B-körkort.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2022-12-11

Referensnummer:   C113845

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontaktperson

Nadja Hellsten
Funktionschef Räddningscentral
0734-456157

Övrigt

En till två tjänster utgörs av tillsvidareanställning med eventuell provanställning. Vi kommer samtidigt att rekrytera ledningsoperatör för tidsbegränsad anställning/vikariat, för minst sex månaders uppdrag, med eventuell möjlighet till förlängning.

Placering för närvarande är Räddningscentralen på Hyllie brandstation, Malmö.

Välkommen med din ansökan senast 11 december 2022.

I denna rekrytering vill vi inte att du bifogar något personligt brev, istället ber vi dig att besvara urvalsfrågorna i ansökan så utförligt som möjligt. Dina svar tillsammans med ditt CV blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Löpande urval kommer att tillämpas, skicka därför in din ansökan snarast möjligt. Tjänst kan komma att tas i anspråk av intern sökande.

Intervjuer och belastningstester planeras till vecka 50 och 51. Vi kommer skicka en inbjudan till intervju via mail.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Välkommen med din ansökan här!