Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - Nima annons HR.jpg

HR- och bemanningskonsult

Drivs du av att utveckla HR? Vi söker en ny kollega till HR- och bemanningsfunktionen.

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv.

Vad erbjuder vi?
 
Räddningstjänsten Syd ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare som ständigt arbetar för att vara en inkluderande organisation. Hos oss arbetar du nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer att stödja och få stöd av. Du får verka i en arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Du har tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet, möjlighet till fler lediga dagar genom semesterväxling med mera. 

HR-funktionen arbetar med att stödja verksamheten för att medverka till en effektiv och kvalitetssäker räddningstjänst. HR arbetar med operativa och strategiska frågor gentemot distrikt och enheter inom Räddningstjänsten Syd. Gruppen består just nu av en HR-chef, tre HR-konsulter och en löneadministratör. I april ska bemanningsfunktionen bli en del av HR-funktionen och i samband med det behöver vi rekrytera Dig.

Arbetsbeskrivning
Som HR- och bemanningskonsult i Räddningstjänsten Syd erbjuds du att arbeta i en roll där din kompetens inom HR-området är eftertraktad. Du kommer att vara med och bygga upp bemanningsfunktionen till en supportfunktion för våra första linjens chefer. Parallellt med detta är du med och implementerar ett nytt bemanningssystem som heter Medvind.

Din roll i supportfunktionen är att stötta och vägleda cheferna i HR-relaterade frågor kopplat till bemanning. Utöver det bereder och uppdaterar du underlag åt cheferna, sammanställer statistik och gör stickprov för att säkerställa avtalsuppfyllnad. Du sköter den mer långsiktiga planeringen av sommarschema, större övningar etc. I din roll ingår även att vara sammankallande i bemanningsgruppen med representanter från distrikten.

Kvalifikationer
För tjänsten söker vi dig som har minst 3-års högskola, gärna HR/PA-utbildning eller motsvarande. Du är erfaren inom det arbetsrättsliga området, och har dokumenterat goda resultat från att ha arbetat med avtals- och arbetstidsfrågor, gärna inom offentlig verksamhet. Du behöver ha ett intresse för system eftersom du kommer att vara systemadministratör. För att lyckas i rollen behöver du även ha viss erfarenhet av strategisk bemanningsplanering gärna från komplexa personalintensiva organisationer.

Vi vill ha dig som uppskattar humor. Du motiveras av att arbeta tillsammans med olika personer i organisationen och du är bra på att dela med dig av din erfarenhet och engagemang. Räddningstjänsten Syd arbetar ständigt med att förbättra arbetet kring hur vi på ett effektivt sätt tar tillvara på och utvecklar medarbetarnas kompetenser samt att uppmuntra olikheter i tankesätt och perspektiv. Vi värdesätter därför just dina unika egenskaper och bakgrund och väljer aktivt att inte specificera fler krav på egenskaper. B-körkort är ett krav.

Tjänstens utformning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med eventuell provanställning. Tjänstens omfattning är 100 %. Du kommer att arbeta dagtid måndag – fredag, flextid tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.  Placering för närvarande är på vår brandstation centralt i Malmö.

Ansök senast 5 april och svara utförligt på frågorna i ansökningsmallen och skicka med eller fyll i CV, däremot behöver du inte skicka med personligt brev. Intervjuer planeras 15 alt. 17 april.

Kontakter
Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du:
Maria Thögersen, HR-chef, tel 0723-50 37 91

Kontaktuppgifter till fackliga organisationer förmedlas via Susanna Elmros på telefon 0708-389989.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 5 april. Ansök här.