Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - Övningsverksamhet_870.jpg

Funktionschef Övning och utbildning

Vill du ta ansvar för Räddningstjänsten Syds övnings- och utbildningsverksamhet? Gillar du att påverka räddningstjänstens utveckling? Vill du arbeta tillsammans med drivna kollegor? Då kanske detta är ett intressant uppdrag för dig! Vi söker nämligen en funktionschef för Övning och utbildning.

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv.

Vad erbjuder vi? 
Räddningstjänsten Syd ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare som ständigt arbetar för att vara en inkluderande organisation. Hos oss arbetar du nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer att stödja och få stöd av. Du får verka i en arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Du har tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet, möjlighet till fler lediga dagar genom semesterväxling med mera. 

Arbetsbeskrivning
Funktion Övning och utbildning är en av tre funktioner på Enheten Insats och ledning. De övriga funktionerna är Förmåga och Räddningscentral. Enheten leds av den operative chefen. De tre funktionscheferna och den operative chefen är ledningsgrupp för enheten som är en viktig del av styrningen av Räddningstjänsten Syds hela operativa verksamhet.

Övning & utbildning ansvarar för:

  • Övnings- och utbildningsverksamhetens inriktning avseende innehåll, pedagogik och lärandekultur
  • Bygga upp en strukturerad och väl avpassad intern övnings- och utbildningsverksamhet
  • Centraliserad övningsplanering och genomförande
  • Ge förutsättningar för och stöd till distriktens övningsverksamhet
  • Befälsutbildning
  • Kompetensuppföljning
  • Övningsverksamhet för 2:4-verksamheter

Som funktionschef för övning och utbildning har du verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar samt kompetens inom funktionens sakområde. I ditt ledarskap beskriver du förväntningar, skapar förutsättningar för och följer upp medarbetarnas arbete. Utöver chefsuppdraget arbetar du i verksamheten, exempelvis med operativ tjänstgöring. Det finns behov, förväntan och goda möjligheter att vara med och forma både Räddningstjänsten Syds operativa verksamhet och enhetens arbete.

För att trivas i rollen som funktionschef behöver du arbeta strukturerat och uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du behöver trivas med ett arbetssätt som är resonerande, prövande och kommunicerande. Din förmåga inom dessa områden är förutsättningar för att Rsyd ska präglas av delaktighet, transparens och tydlighet, vilket behövs för att verksamheten som helhet ska fungera. Uppdraget innebär många kontaktytor som du kontinuerligt formar och förfinar. Du behöver genuint intresse för att utveckla medarbetare och för att utveckla ditt eget ledarskap. På funktionen finns sex medarbetare.

Kvalifikationer
Erfarenhet av arbetsledande position och flerårig erfarenhet av utryckningsverksamhet i kommunal räddningstjänst.

Kontakt och ansökan
Har du frågor är du välkommen att kontakta Martin Gertsson, operativ chef. Ansök senast 6 april och svara utförligt på frågorna i ansökningsmallen och skicka med eller fyll i CV, däremot behöver du inte skicka med personligt brev. Intervjuer planeras 20 april. Ansök här.