Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - BM_rekr2019_slutlig870 (002).jpg

Brandman

Vill du bli en av oss och arbeta för ett säkrare samhälle? Sök då tjänsten som brandman till Räddningstjänsten Syd!

Räddningstjänsten Syd är ett räddningstjänstförbund för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi är en samhällspartner som bidrar till våra medborgares trygghet genom att arbeta med social hållbarhet, kunskap för den enskilde och samverkan med våra kommuner. Om olyckan ändå sker är vi där och gör allt vi kan.

Varför ska du börja arbeta hos oss?

Vi erbjuder ett brett och varierande arbete som heltidsbrandman hos oss. Räddningstjänsten Syd ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare som ständigt arbetar för att vara en inkluderande organisation. Hos oss arbetar du nära din chef och dina kollegor, med mycket kunskap och erfarenheter, som du både kommer att stödja och få stöd av. I början av din anställning genomgår du också en introduktionsutbildning för att förbereda dig i din brandmannaroll på Räddningstjänsten Syd.

Med vårt breda uppdrag är möjligheterna att utvecklas i din roll flera och du kommer att träffa många människor i olika sammanhang. Din vardag kommer bland annat bestå av att förbereda dig inför olika typer av insatser, vilket vi på Räddningstjänsten Syd gör genom både teoretiska och praktiska övningar. Efter varje övning och insats drar vi lärdomar av dem för att förbättra våra metoder och för att kunna utvecklas i arbetet.

I det skadeavhjälpande arbete som sker dygnet runt tar du och dina kollegor er an allt ifrån bränder, drunknings- och trafikolyckor. Ni kommer även agera vid ras- och stormskador, kemolyckor och farliga utsläpp. En del av ditt arbete kan även innebära utveckling av metod och teknik, tillsyn, utveckling av utbildningar och informera allmänheten kring HLR och brandskydd.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd examen från minst en utav följande utbildningar:
- Skydd Mot Olyckor (SMO)
- Brandman heltid
- Räddningspersonal i beredskap som har eller har haft en timanställning inom operativ verksamhet på heltiden hos Räddningstjänsten Syd

B-körkort är ett krav, C-körkortsbehörighet senast innan provanställningens slut.

Du kommer att träffa och hantera människor i olika situationer och behöver därför ha god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du har ett arbetssätt som är inkluderande, vilket bland annat präglas av att du tar ansvar för att skapa delaktighet.

Du har en god fysisk förmåga och uppmuntrar dina kollegor i deras arbete. Vår förväntan är att du tar ansvar för din egen kompetensutveckling samt bidrar till andras utveckling. Du är lösningsfokuserad och kan omvandla teoretisk kunskap till praktiskt handlande.

Vi arbetar ständigt med att förbättra arbetet kring hur vi på ett effektivt sätt tar tillvara på och utvecklar medarbetarnas kompetenser samt att uppmuntra olikheter i tankesätt och perspektiv. Vi värdesätter därför just dina unika egenskaper och bakgrund och väljer aktivt att inte specificera fler krav på egenskaper.


Övrigt

Fysiskt test genomförs i Malmö 7/4-27/4, och ska vara utfört innan du skickar in din ansökan samt bifogat i dina ansökningshandlingar. Antalet tider är begränsade i slutet av ansökningsperioden så boka in din tid så fort som möjligt.

Du ska vara simkunnig och kunna visa upp intyg för lägst Guldbojen vilket får vara max 1 år gammalt och ha godkänd synskärpa enligt krav för körkortsbehörighet C. Både intyg för lägst Guldbojen och intyg för synskärpa ska vara bifogade i dina ansökningshandlingar.

Arbets-EKG, drogtest enligt vår Alkohol- och drogpolicy samt rullbandstest enligt AFS 2005:6 kommer genomföras för de sökande som blir uttagna till introduktionsutbildningen.

Efter det första urvalet av kandidater kommer en testdag att hållas den 13 maj på station Lund!

Positiv särbehandling kan komma att tillämpas.


Tjänstens utformning
I denna rekrytering söker vi tillsvidare med eventuell provanställning.
Introduktionsstart blir den 7 oktober 2019 med placering på något av våra distrikt.

Kontakter
För mer information om tjänsterna eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta någon av nedanstående:

Attila Jensen, distriktschef, 0734-47 26 08,  attila.jensen@rsyd.se
Magnus Erlandsson, distriktschef, 046-540 47 41,  magnus.erlandsson@rsyd.se
Johanna Gullwi, HR-konsult, 0734-05 53 35, johanna.gullwi@rsyd.se
Annie Persson, HR-konsult, 0738-56 47 14, annie.persson@rsyd.se

Facklig kontakt:
Magnus Alkeland, Kommunal, 0737-38 36 97, magnus.alkeland@rsyd.se


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 27 april 2019. För information om hur du ansöker, vad ansökan ska innehålla och hur din fysiska arbetsförmåga kommer att testas, läs mer här.