Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten Syd söker en brandinspektör

Vill du bli en av oss som arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle?

Om arbetsplatsen

Vi är ett räddningstjänstförbund för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag. Vi på Räddningstjänsten Syd vill ligga i framkant och driva samhällsutvecklingen framåt. Vi verkar i en region som ständigt växer och utmanar oss. Stora högteknologiska företag flyttar till Malmö och forskningsanläggningar byggs i Lund. Samtidigt växer våra kommuner, nya stadsdelar planläggs och exploateras Med detta växer också vårt uppdrag. Därför behöver vi förstärka vår förebyggande verksamhet med fler duktiga kollegor som drivs av att ta sig an samhällsutveckling, lösa komplexa problem och förebygga olyckor.

Du kommer tillhöra enheten för Samhällssäkerhet som arbetar med myndighetsutövning och rådgivning. Vi driver vår verksamhet i två förebyggande funktioner som utgår från brandstationen i Lund respektive brandstationen i centrala Malmö. Vid varje funktion arbetar omkring 15 brandinspektörer och ingenjörer.

Hos oss får du möjlighet att både utveckla dig själv och att bidra till utveckling inom dina arbetsområden. Du kommer att arbeta nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer stödja och få stöd av. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Hos oss har du tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, flextid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet med mera.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete kommer att omfatta handläggning av ärenden inom olika områden beroende på din kompetens, dina erfarenheter och verksamhetens behov. Hos oss på Räddningstjänsten Syd får du arbeta med kvalificerade tillsynsuppdrag enligt lagen om skydd mot olyckor. Andra arbetsuppgifter som också kan bli aktuella är tillståndsgivning och tillsyn enlig lagen om brandfarlig och explosiv vara och att hålla i utbildningar inom brandskydd eller systematiskt brandskyddsarbete.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som brandinspektör är det viktigt att du är engagerad, har en vilja att utvecklas och ser det som naturligt att dela med dig av din kunskap. För att fungera väl i rollen behöver du vara trygg i din kommunikation, både muntligt och skriftligt, samt ha en analytisk förmåga. Du ser vikten av att bygga nätverk både inom och utanför organisationen. Naturligtvis har du inga problem att samarbeta med andra, stötta dina kollegor och driva dina egna ärenden framåt.

För tjänsten krävs examen från brandman heltid, SMO alternativt motsvarande kompetens inom branschområdet. Har du annan relevant erfarenhet inom tillsyn eller räddningstjänst så är detta meriterande. Även erfarenhet av att hålla utbildningar, genomföra olycksutredningar och tillståndshantering ses som en fördel. B-körkort är ett krav.

Kontakt

Emma Widvind, funktionschef
046-540 47 19
 
Kontakt till fackliga organisationer kan förmedlas via HR; hrsupport@rsyd.se

Övrigt

Arbetstid: Dagtid, mån-fre. Kvällsarbete i mindre omfattning kan förekomma.

Placering: På brandstationen centralt i Malmö eller på brandstationen i Lund vid Gastelyckan.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vänligen inkom med din ansökan snarast, dock senast den 9 oktober 2022. Vi hanterar ansökningar löpande.

I denna rekrytering behöver du inte bifoga något personligt brev. Istället ber vi dig besvara de urvalsfrågor som du får vid ansökan så utförligt som möjligt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. Vi tillämpar löpande urval under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan här!