Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandingenjör/civilingenjör inom riskhantering

Vi på Räddningstjänsten Syd vill driva samhället framåt. Vi verkar i en region som ständigt växer och utmanar oss. Stora högteknologiska företag flyttar till Malmö och forskningsanläggningar byggs i Lund. Samtidigt växer våra kommuner, nya stadsdelar planläggs, byggs och iordningställs. Med detta växer också vårt uppdrag. Därför behöver vi förstärka vår förebyggande enhet med fler duktiga kollegor som drivs av att ta sig an samhällsutveckling och lösa komplexa problem. Hos oss kommer du att utvecklas både på ett personligt plan och kompetensmässigt. Du kommer att arbeta nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer stödja och få stöd av. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Hos oss har du tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet med mera. 

Som brandingenjör eller civilingenjör inom riskhantering hos är du drivande i samhällsutvecklingen med spets i det förebyggande arbetet. Med stöd av dina tidigare erfarenheter är du delaktig i både utveckling och drift inom dina arbetsområden. Ditt arbete kommer att omfatta handläggning av ärenden inom olika områden beroende på din kompetens, dina erfarenheter och Räddningstjänsten Syds behov. Arbetsområden är till exempel tillsyn, plan- och byggprocessen, tillståndshantering enligt lag om brandfarlig och explosiv vara (LBE) och farlig verksamhet. Vi erbjuder en omväxlande tjänst med möjligheter till samarbete med andra organisationer lokalt och regionalt. Kompetensutveckling och lärande är viktigt för oss. 

Kvalifikationer 
Vi tror att du har ett stort intresse för samhället och hur detta påverkar räddningstjänstens arbete och vill vara en del i var räddningstjänsten ska vara! Du ser vikten av att bygga nätverk både inom och utanför organisationen. Naturligtvis har du inga problem att samarbeta med andra, stötta dina kollegor och driva dina egna ärenden framåt. 

Självklart har du också en färdig examen från brandingenjörsprogrammet eller en civilingenjörsexamen inom riskhantering. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter så beskriv dessa gärna lite närmre då vi ser det som ett plus! B-körkort är ett krav. 


Tjänsternas omfattning
 
Rekryteringen avser två tjänster, där en är tillsvidare med eventuell provanställning och en är tidsbegränsad anställning. Omfattning är på 100 %, dagtid måndag - fredag med flextid. Placering är på vår brandstation centralt i Malmö. 

 

Kontakt
För mer information var vänlig kontakta någon av nedanstående:

Emma Widvind 
funktionschef Förebyggande norr 
046-540 47 19 
emma.widvind@rsyd.se   

Hanna Sellehed  
funktionschef Förebyggande söder 
046-540 49 37 
hanna.sellehed@rsyd.se  

Facklig kontakt
Rasmus Trymander
Sveriges Ingenjörer 
046-540 52 07
ramus.trymander@rsyd.se 

Ansökan

Vi genomför löpande intervjuer, skicka därför gärna in din ansökan redan nu, dock senast den 3 juni 2018. Ansök via följande länk.