Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - rasmus_trymander.jpg

Brandingenjör/civilingenjör inom riskhantering

Vi på Räddningstjänsten Syd vill driva samhället framåt. Vi verkar i en region som ständigt växer och utmanar oss. Stora högteknologiska företag flyttar till Malmö och forskningsanläggningar byggs i Lund. Samtidigt växer våra kommuner, nya stadsdelar planläggs, byggs och iordningställs. Med detta växer också vårt uppdrag. Därför behöver vi förstärka vår förebyggande enhet med fler duktiga kollegor som drivs av att ta sig an samhällsutveckling och lösa komplexa problem.

Hos oss kommer du att utvecklas både på ett personligt plan och kompetensmässigt. Du kommer att arbeta nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer stödja och få stöd av. Du får verka i en god arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Hos oss har du tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet med mera.

Arbetsuppgifter

Som brandingenjör eller civilingenjör inom riskhantering hos är du drivande i samhällsutvecklingen med spets i det förebyggande arbetet. Med stöd av dina tidigare erfarenheter är du delaktig i både utveckling och drift inom dina arbetsområden. Ditt arbete kommer att omfatta handläggning av ärenden inom olika områden beroende på din kompetens, dina erfarenheter och Räddningstjänsten Syds behov. Arbetsområden är till exempel tillsyn, plan- och byggprocessen, tillståndshantering enligt lagen om brandfarlig och explosiv vara (LBE) och farlig verksamhet. På sikt kan du även bli en del av det operativa systemet vid särskilda händelser, vilket kan innebära arbete i stab vid större eller komplexa insatser eller att du ingår i den operativa ledningsorganisationen. Vi erbjuder en omväxlande tjänst med möjligheter till samarbete med andra organisationer lokalt och regionalt. Kompetensutveckling och lärande är viktigt för oss.

Kvalifikationer

Vi tror att du har ett stort intresse för samhället och hur detta påverkar räddningstjänstens arbete och vill vara en del av räddningstjänstens utveckling! Du ser vikten av att bygga nätverk både inom och utanför organisationen. Naturligtvis har du inga problem att samarbeta med andra, stötta dina kollegor och driva dina egna ärenden framåt. Självklart har du också en färdig examen från brandingenjörsprogrammet eller en civilingenjörsexamen inom riskhantering. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter så beskriv dessa gärna lite närmre då vi ser det som ett plus! B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Placering på station Centrum i centrala Malmö

Kontaktpersoner

Emma Widvind, funktionschef, 046-540 47 19, emma.widvind@rsyd.se
Hanna Sellehed, funktionschef, 046-540 49 37, hanna.sellehed@rsyd.se

 

Facklig företrädare

Angelica Anbring, Sveriges Ingenjörer, 0730-30 68 79, angelica.anbring@rsyd.se
 

Övrigt

Vänligen bifoga CV samt besvara utförligt enkätfrågor. Du behöver inte skicka in ett personligt brev.
Vi genomför löpande urval, skicka därför gärna in din ansökan redan nu, dock senast den 6 oktober 2019.

Ansökan skickas in via vårt rekryteringssytem. Ansök här