Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för - ProvapaGenarp_webb.jpg

Prova på jobbet som brandman

Gör samhället lite tryggare - bli brandman. Uppdragen varierar och kan handla om allt från bränder och trafikolyckor till att ge första hjälpen.

På våra prova-på-dagar har du chansen att prova på olika arbetsuppgifter och prata med oss. Testa verktyg, utrustning och få en inblick i verksamheten. 


Prova-på-dag i Löberöd

Datum: Lördagen den 28 september 2019
Tid: 09:30-13:00
Plats: Brandstationen i Löberöd, Löparegatan 1

ANMÄLAN TILL PROVA-PÅ-DAGEN 28/9 ÄR NU STÄNGD

När du anmäler dig samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter för att kunna kontakta dig inför prova på-dagen. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter. 

 

Brandman på deltidsstation - så funkar det
Den som arbetar som brandman på en av våra deltidsstationer är i beredskap – hemma eller på jobbet var tredje eller fjärde vecka. Du utrustas med personsökare och när den larmar har du runt 5 minuter på dig att komma till brandstationen, byta om och vara på väg med ett räddningsfordon till olyckan. Med andra ord så måste du bo eller arbeta inom cirka 5 minuter från en av våra deltidsstationer.

Beredskap innebär att du lämnar din ordinarie arbetsplats vid larm. Du behöver ha en överenskommelse med din huvudarbetsgivare om detta.  

Räddningstjänsten Syd sträcker sig över fem kommungränser och finns i Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Den operativa verksamheten består av sex heltidsstationer och sex deltidsstationer. Deltidsstationerna ligger i Burlöv, Eslöv, Genarp, Kävlinge, Löberöd/Revinge och Veberöd.

Läs mer om att vara brandman på någon av våra deltidsstationer.

Kontakta oss provapa@rsyd.se