Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Porträttbild på Elin i brandmansmundering

Brandman

Elin Assarsson

Hur hamnade du på Räddningstjänsten Syd?
– Jag har velat bli brandman sedan jag var 12 år, och efter att jag tagit studenten från Räddningstjänstgymnasiet i Helsingborg var jag helt säker på att detta var vad jag ville jobba med. Så målet har varit inställt sedan länge. Efter att ha genomfört en vidareutbildning inom området sökte jag jobb på Rsyd och fick en anställning!

Vad arbetar du med idag?
– Jag arbetar som brandman. 80% jobbar jag operativt och 20% jobbar jag med utbildning, både för företag och skolor.

Mina arbetsuppgifter varierar från dag till dag, men det viktigaste är alltid att hålla beredskapen för att åka på larm. Tiden mellan larmen ser lite olika ut. Vi genomför övningar, tar emot studiebesök, kontrollerar och servar utrustning, genomför olika informationsaktiviteter där vi möter medborgarna.

Vad finns för utmaningar i ditt arbete?
– Det är en ständig utveckling. Vi måste anpassa våra metoder utifrån hur samhället förändras och man måste vara kreativ för att kunna lösa nya problem med den utrustning som vi har. Sen måste man utmana sig själv för att utvecklas också!

Vad är det roligaste med ditt arbete?
– Att jag aldrig vet vad som väntar när jag kommer till jobbet. En dag är aldrig den andra lik. Sen trivs jag väldigt bra med alla underbara kollegor!

Intressant att veta
– Jag har världens bästa jobb!