Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsområden

Visste du att vi har över 40 olika yrken inom Räddningstjänsten Syd? Därför är chansen stor att du hittar något som passar just dig.

Vi är cirka 500 medarbetare som jobbar med allt från samhällsplanering till räddningsinsatser. Hos oss arbetar personer med olika kompetenser och bakgrunder.

Är du engagerad och vill bidra till att vårt samhälle blir en tryggare plats? Vi söker ständigt nya medarbetare som kan hjälpa oss i utvecklingen mot ett olycksfritt samhälle.

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Räddningstjänsten Syd?

På dessa sidor berättar några av våra medarbetare om sitt yrke och sin vardag hos oss.

Bild för - Styrkeledare/räddningspersonal i beredskap

Styrkeledare/räddningspersonal i beredskap

Inom RiB är det just den operativa biten som lockar de flesta, det är också här vi gör störst skillnad genom att vi finns ute i byarna och snabbt kan vara på plats.

Bild för - Brandman

Brandman

Jag har velat bli brandman sedan jag var 12 år så målet har varit inställt sedan länge. En dag är aldrig den andra lik. Jag har världens bästa jobb.

Bild för - Driftsansvarig

Driftsansvarig

Att ge en bra service till medarbetarna och att utveckla en bra arbetsmiljö hos oss här på tekniska kontoret som vi sedan kan dela med oss till alla - det är utmaningarna i mitt arbete.

Porträttbild på Linda Lindqvist

Brandman

Jag tycker att det är fascinerande att vi är en grupp med olika arbetsuppgifter och kompetenser som tillsammans blir en stark enhet.

Porträttbild på Andreas Berg

Förordnad styrkeledare

Vi är här för tredje man, och det är ett stort ansvar som ställer höga krav; allmänhetens krav, personalens krav och mina egna krav.

Bild för - Brandingenjör

Brandingenjör

Särskilt roligt är det såklart när den egna arbetsinsatsen leder till en förbättring – ett tydligt resultat för ökad säkerhet.

Bild för - Förordnad styrkeledare/ verksamhetskoordinator

Förordnad styrkeledare/ verksamhetskoordinator

Jag uppskattar mycket den variation jag får i mitt yrke, eftersom jag kombinerar min tjänst som operativt befäl och verksamhetskoordinator.