Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brand i stekpanna på en spis

Hem & Fritid

Ett bra skydd mot olyckor börjar med att du vet vilka risker som finns och agerar utifrån den kunskapen. På så sätt kan du förebygga de flesta olyckor. Oavsett om du är hemma eller på semester, i naturen eller till havs.

På de här sidorna kan du läsa mer om olika brandrisker i hemmet och vilket brandskydd vi rekommenderar.

Vi berättar om våra hembesök som vi gör i alla våra medlemskommuner.

Du hittar tips och goda råd om säkerhet för varje säsong. Så att du kan njuta av sol och bad på sommaren. Tända levande ljus och mysa inomhus under höstkanten. Vara förberedd när första ishalkan kommer. Och plocka fram grillen på våren tryggt förvissad om att du vet hur du grillar säkert.

För barnen har vi en egen sida med vår maskot Flammy. Vi kan rekommendera Flammys brandskola. Skulle någon vilja träffa Flammy följer han oftast med oss när vi är ute på olika aktiviteter eller har öppet hus på någon av våra brandstationer.

Vid en olycka

Den bästa olyckan är den som inte händer. De allra flesta olyckor kan förebyggas. Men ibland händer de ändå. Då vill vi att du ska veta hur du ska agera. Din insats innan räddningspersonalen hunnit fram kan vara avgörande.

De här sidorna fokuserar främst på risker och förebyggande åtgärder. Men vi har också sidor som handlar om olika olyckssituationer, där fokuserar vi mer på vad du kan göra i det akuta skedet vid olyckor.