Träffa oss på Hem & Villa

(2013-02-26)

Har du ett brandsäkert kök? Har du koll när du lagar mat? Vet du vad du ska göra om det ändå börjar brinna? På årets Hem & Villa-mässa sätter Räddningstjänsten Syd fokus på köket – det rum i våra hem där flest bostadsbränder inträffar.  I montern visar man bland annat hur ett eldhärjat kök ser ut, lär ut vad du ska göra för att undvika olyckan och vad du bör göra om den ändå händer.  

Mer än hälften av alla bränder i byggnader är bränder i våra bostäder. Ofta startar dessa bränder i köket. Den vanligaste orsaken är att man glömmer en kastrull på spisen som lämnats påslagen, eller glömmer att man glömmer stänga av spisen och något annat ovanpå den fattar eld.

Under alla mässdagar erbjuder vi rådgivning och information om utrustning, hjälpmedel och säkerhet – och på plats finns brandmän, brandingenjörer, inspektörer och flerspråkiga brand- och säkerhetsvärdar.

Det blir också filmvisningar och frågesport där man för en familj eller kompisgäng kan vinna ett privat studiebesök på en brandstation i Lund eller Malmö. Och så kommer givetvis Brandskyddsföreningens maskot Flammy på besök varje dag!

Mässan har öppet torsdag den 28 februari till söndag den 3 mars.
Öppettider, vägbeskrivning och övrig information om mässan hittar du på den officiella hemsidan. http://malmo.hemochvilla.se/

 


Press
Arkiv>>

Räddningstjänsten Syd, Box 4434, 203 15 Malmö, Telefon 046-540 46 00, info@rsyd.se