Prova-på-dag för kvinnor genomförd

(2013-02-20)

Dagen innehöll olika pass såsom t.ex information om SMO, information om att arbeta inom räddningstjänsten, akutsjukvård med HLR samt mera praktiska övningar.

Tjejerna fick prova på att släcka med handbrandsläckare och se skillnaden mellan olika typer av släckare.

Dagen avslutades med en att klippa tak på bilar och en ganska tuff bana med samarbetsövningar där tjejerna fick släpa på en skadad person, koppla slang, springa i trappor me dslanghäckar och slutligen göra en rökdykningsövning där dom skulle leta upp en person i totalt mörker och därefter ta ut personen.

Vad tyckte då tjejerna?

Viktoria Leander: Toppen! Över förväntan. Dagen gav en bra insyn i arbetet. -Jag kan tänka mig att söka till räddningstjänsten.

Jenny Jurland: -Jätterolig dag. Man fick en verkligt bra inblick i hur det är att arbeta inom räddningstjänsten. Inte bara som brandman, utan att det finns många andra saker att syssla med. Jag kan absolut tänka mig att söka in till något yrke inom räddningstjänsten.

-Tjejerna har varit jätteduktiga och intresserade och visat mycket framåtanda, säger Linda Granqvist som är ansvarig för "En brandstation för alla" och samordanare för prova-på-dagen.


Press
Arkiv>>

Räddningstjänsten Syd, Box 4434, 203 15 Malmö, Telefon 046-540 46 00, info@rsyd.se