Köket väckte nyfikenhet på Hem&Villa

(2013-03-04)

Huvudtemat i år handlade om köksbränder. I montern stod det kök som vi tidigare byggt och sedan eldhärjat. Köket väckte stor nyfikenhet. Att kunna se hur stora skadorna blir på så kort tid fick effekt och var ett bra underlag för fortsatta diskussioner kring brandskydd och säkerhet i hemmet. Många kunde också relatera till hur lätt det är att glömma något på spisen.

Filmen i montern visade hur branden startade i en stekpanna med olja, och hur den enkelt kunde släckas med ett lock, en brandfilt eller en pulversläckare. I montern fanns även släckutrustning för de som ville känna och klämma.

Brandskyddsföreningens brandapa Flammy var ett populärt inslag som spred skratt och förtjusning bland barnen (och en hel del vuxna). Förutom att dela ut tidningar, bli fotograferad och kramad gick Flammy också ett eget varv på mässan för att kolla in poolavdelningen och snacka med några av utställarna.

Räddningstjänsten Syd hade även en tävling där kunskapslystna besökare kunde svara på ett antal frågor med chans att vinna ett skräddarsytt studiebesök på en av våra brandstationer.

Rätt svar kommer inom kort att visas här på hemsidan.

Tack för många goda möten och hoppas att vi ses snart igen! 

Varför är vi på mässan?

Den bästa olyckan är den som inte händer. Vår nollvision är just ”Ett olycksfritt samhälle”. Vårt mål med att delta på arrangemang som till exempel Hem&Villa är att öka kunskapen om hur du kan undvika en olycka – och hur du ska agera om den ändå inträffar.


Press
Arkiv>>

Räddningstjänsten Syd, Box 4434, 203 15 Malmö, Telefon 046-540 46 00, info@rsyd.se